Minőségbiztosítás - betontermékekhez

Az üzletág transzportbeton termékei minőségének ellenőrzésére, illetve megrendelői igényeinek maximális kielégítése érdekében  integrált minőségirányítási rendszert üzemeltet. Menedzsment rendszerét a transzportbeton gyártás, termékfejlesztés és értékesítés területén működteti. A QUALI-CERT Kft. által tanúsított MSZ EN ISO 9001:2015 rendszert az üzletág összes telephelye alkalmazza. A környezettudatosság iránti elkötelezettség részeként, a rendszer továbbfejlesztésének érdekében 2011-ben két betonüzemünkben is bevezettük, majd 2016-ban az összes üzemre kiterjesztettük az MSZ EN ISO 14001:2015 környezetirányítási rendszert, valamint ezzel egy időben tanúsítattuk az üzemeket az MSZ 28001:2008 (18001:2007) a Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság  Irányítási Rendszere (MEBIR) szerint is.  

Transzportbeton termékeink megfelelő minőségének biztosítása érdekében – a  

Beton Technológia Centrum Kft.-vel szorosan együttműködve – üzemi gyártásellenőrzést működtetünk, mely a gyártás folyamatos, dokumentált, a vonatkozó műszaki előírásoknak megfelelően történő belső ellenőrzését jelenti. A folyamatos gyártásellenőrzés kiterjed meglévő transzportbeton termékeink minőségének biztosítása keretében az előírt gyakoriságú és körű vizsgálatok végzésére (mintavételek, minőségi vizsgálatok), új betonreceptúrák kikísérletezésére, illetve termékválasztékunk bővítésére.

Az üzemi gyártásellenőrzést a „Kormány 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelete az építési termék építménybe történő betervezésének és beépítésének, ennek során a teljesítmény igazolásának részletes szabályairól” szóló kormányrendelet alapján kijelölt CEMKUT Kft. tanúsítja. A tanúsítás kiterjed az üzem és az üzemi gyártásellenőrzés alapvizsgálati, tanúsítási és folyamatos felügyeleti tevékenységekre, amelyek minőségirányítási rendszerünkhöz is szorosan kapcsolódnak.
Ezek a – folyamatosan felügyelt, ellenőrzött – tevékenységek is igazolják termékeink magas minőségét.

Biztonsági adatlap, teljesítménynyilatkozatok és tanúsítványok