Így segíthet a transzportbeton a nagy munkálatok során

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) által gyártott transzportbeton kiemelkedő szerepet tölt be a nagy volumenű építési projektekben. Az alábbiakban megvizsgáljuk azt, hogyan járul hozzá - a kiváló minőségű beton - a munka folyamatosságához és hatékonyságához.

Miért érdemes betonüzemből rendelni a transzportbetont?

A válasz egyszerű; a betonüzem az a hely, ahol a felhasználási célnak megfelelően elkészítik a betont. Azaz megtörténik az alapanyagok beszerzése – amelyet így nem a vásárlónak kell beszerezni, hanem az üzemben dolgozók megteszik helyette –, majd ezt követően megtörténik azok összekeverése a tökéletes felhasználhatóság érdekében.

A megfelelően elkészített betont onnan lehet megismerni, hogy az megőrzi a frissességét a betonüzemből a helyszínre történő szállítása során, valamint a helyszínre érkezve a rendeltetési célnak megfelelően bedolgozható állagú (konzisztenciájú) marad.

Gyors és hatékony munkavégzés

Transzportbetont rendelni és alkalmazni elsősorban a gyorsaság és a pontosság miatt javasolt egy nagy volumenű beruházás esetén. A nagy tömegű betonozáshoz elengedhetetlen a hatékony megoldás, ami a gyorsított folyamatokban rejlik. A DDC 32 saját és 11 vegyesvállalati betonüzemmel rendelkezik országszerte, amelyekben jellemzően minimálisan 2, de akár 4 m3-es keverődobok is találhatóak, így egy 7 m3-es autót akár 10 perc alatt képesek vagyunk feltölteni.

Ezzel szemben a kézi keverés órákig eltarthat. Ez a gyorsaság nemcsak időt takarít meg, hanem a pontosságot is garantálja, hiszen a betontechnológusok által előírt receptek legyártása alapvető fontosságú nagyobb projektek esetében.

Szabványnak megfelelő receptúrák

Az építőipari cégek transzportbeton választását több tényező befolyásolja; a gyorsaság, a távolság és természetesen a minőség, valamint az ár-érték aránya.

A közelség például kritikus szempont, hiszen minél közelebbről érkezik a beton az építkezés helyszínére, annál kevesebb a szállítási távolság (így a költség is), ami csökkenti a beton romlásának kockázatát, hiszen a gyártást követő 2 órán belül be kell építeni a betont. Természetesen az ár is szerepet játszik a választásban, azonban a minőség sosem kerülhet háttérbe.

Gyártási programunk alapját az MSZ 4798:2016 rendelkezései képezik, de egyedi megállapodás alapján lehetőség van az Útügyi Műszaki Előírások alapján történő betongyártásra is.

Termékeink minőségét teljesítmény nyilatkozattal igazoljuk; üzemeinket a NAT által tanúsított üzemi gyártásellenőrzésre kijelölt szervezet (CEMKUT Kft.) végzi.

Speciális igényre szabva

Transzportbetonunk összetételét széles körben optimalizálhatjuk annak érdekében, hogy kielégítsük a megrendelők Vevőink speciális igényeit és projektjeik egyedi követelményeit.

Ezek a speciális igények lehetnek például cölöp-, rés-, ipari padló-, vagy akár szálerősített (acél-, műanyag-, vagy üvegszállal), könnyen bedolgozható (easycrete), látszó, vagy öntömörödő (ÖTB, SCC) betonok. Továbbá a nedvesen lőtt-, kitöltő-, agresszív közegnek ellenálló-, szulfátálló-, vízzáró-, kopásálló-, CP jelű beton pályaburkolatok és alacsonyabb környezeti lábnyomú (evoBuild) termékek is a választható betonminőségeink közé tartoznak.

Környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok

A kiváló minőségű transzportbeton termékek előállítása során kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre is. Az előállításhoz szükséges cement kizárólag a Váci és a Beremendi Cementgyárból származik, amelyek mára már Európa legkorszerűbb üzemeivé váltak. Az elmúlt években mindkét gyár komplex modernizáción esett át, amelynek eredményeként korszerűbb körülmények között folytathatjuk gyártási tevékenységünket, szem előtt tartva mindenekelőtt környezetünk megóvását.

DDC betonmixer és betonpumpa.

Betonüzem alapanyag

Betonüzem alapanyag.

Betontechnológia.

Nagykörúti villamos sínpálya betonozása.